468x60 Ads

­
Hajtás és futómű

Benzinmotorok

GLK 280 és GLK 350.

Pörgősek és nyomatékosak: A GLK hathengeres modelljei egyszerűen bárhol és bármikor örömet okoznak. Az utakon és az utaktól távol. A GLK 280 teljesítménye 170 kW (231 LE), míg a GLK 350 modell 200 kW-ot (272 LE-t) teljesít. Bőséges erő, amely kitartóan áll az Ön rendelkezésére.


(GLK 280: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,2 l/100 km,
kombinált CO2-kibocsátás: 245 g/km; GLK 350: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,4 l/100 km,
kombinált CO2-kibocsátás: 250 g/km) [1],[2]




Dízelmotorok


GLK 320 CDI és GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY.

A GLK 320 CDI modellel különösen gazdaságosan haladhat, közúton és árkon-bokron át. A közös nyomócsöves technológiát alkalmazó, hathengeres dízelmotor teljesítménye 165 kW (224 LE), forgatónyomatéka pedig 540 Nm. 7,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre. És 2009. áprilisától választhatja a különösen takarékos, 125 kW-os (170 LE-s) GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY modellt is.

(GLK 320 CDI: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,9 l/100 km,
kombinált CO2-kibocsátás: 209 g/km; GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,9 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 183 g/km) [1], [2]

Sebességváltó


7G-TRONIC hétfokozatú automata sebességváltó.

Az alapfelszereltség részét képező 7G-TRONIC automata sebességváltó mindig ideális fordulatszámon tartja a motort. A hétsebességes váltónak köszönhetően kisebbek a fokozatok közötti ugrások, ami hozzájárul a GLK nyugodt járásához. A fokozatváltásokat alig lehet észrevenni, mindezt a Mercedes-Benz úttörő sebességváltó-technológiája teszi lehetővé, amely visszakapcsoláskor még az egyes fokozatok átugrására is képes. Mindezt a sportos kigyorsításokért és a még több vezetési élményért. De nemcsak ezért: a közvetlen reagálókészség és a még jobb gyorsítási képesség a komfortszintet is emeli.

4MATIC


4MATIC összkerékhajtás.

A GLK új 4MATIC hajtáslánca a Mercedes-Benz különösen nagy teljesítményű összkerékhajtási rendszerei közé tartozik. Alaphelyzetben a hajtóerő 45 százaléka jut az első és 55 százaléka a hátsó tengelyre, ami az ESP® elektronikus menetstabilizálóval, az ASR kipörgésgátlóval, valamint a 4ETS elektronikus kipörgésgátlóval való, intelligens együttműködésnek köszönhetően mindig gondoskodik a gépkocsi magabiztos viselkedéséről – a legkülönbözőbb körülmények között is. Az összkerékhajtás ugyanis optimálisan osztja el a hajtóerőt a négy kerék között, és így növeli a vonóerőt.

Futómű


AGILITY CONTROL.

Az AGILITY CONTROL számos olyan műszaki megoldást foglal magába, amelyek dinamikusabbá teszik a GLK menettulajdonságait. A rendszer a még intenzívebb vezetési élményt szolgálja, hiszen a futómű hangolását automatikusan az adott útviszonyokhoz igazítja. Az AGILITY CONTROL kormányzás és sebességváltás igazi mindentudóvá teszi a GLK-t, amely sportos vezetésre csábítja az embert.

Komfort


COMAND APS

COMAND APS vezérlő és kijelző rendszer.

A rendelhető COMAND APS vezérlő és kijelző rendszerrel a GLK számos funkcióját központilag, egyszerűen kezelheti – könnyedén, a kartámaszba épített COMAND kezelőelem segítségével. A kezelőelem forgatásával és mozgatásával választhatók ki a vezérlőrendszer menüi, és a megnyomásával lehet megerősíteni a funkciókat. Ezek közé tartozik többek között a rádió és a CD-/DVD-lejátszó, a TV-vevőkészülék és a merevlemezes navigációs rendszer. A rendelhető tolatókamera képe szintén a COMAND APS kijelzőjén jelenik meg.

Még ennél is könnyebb a berendezések kezelése a LINGUATRONIC beszédfelismerő rendszervezérlővel (amelyet tartalmaz a DVD-váltóval ellátott Audio 50 APS, valamint a COMAND APS opció). Így utasításokkal vezérelhető például a navigációs rendszer, az audiorendszer és a telefonálás. Kívánságra elérhető Bluetooth előkészítés is, amely lehetővé teszi a mobiltelefon biztonságos kihangosítását.

Automatikus klímaberendezés


THERMOTRONIC háromzónás, automatikus klímaberendezés.

A kellemes hőmérsékletről a THERMATIC kétzónás, automatikus klímaberendezés gondoskodik, méghozzá az alapfelszereltség részeként. Rendelésre háromzónás, automatikus klímaberendezés is elérhető.

A rendelhető, THERMOTRONIC háromzónás, automatikus klímaberendezéssel pontosan meghatározhatja, hogy éppen milyen hőmérséklet uralkodjon a GLK utasterében – méghozzá külön az első és a hátsó részben, valamint a vezető és az első utas számára. A THERMOTRONIC automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, a ventilátorok fordulatszámát és a levegőelosztást. Ehhez olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a menetsebesség, a külső hőmérséklet, a napsugárzás és a levegőminőség, hogy a lehető legkisebb legyen a hűtési igény – és kívül maradjon a rossz levegő.

Hátsó szórakoztatórendszer


Az első ülések fejtámláiba kívánságra nyolc collos képernyők szereltethetők, amelyeken DVD-filmeket lehet nézni. A modern hátsó szórakoztatórendszer DVD-lejátszót, két nagy felbontású, 8 collos, színes, folyadékkristályos kijelzőt és két fejhallgatót foglal magába. Az összes funkció kényelmesen, távirányítással vezérelhető.

Üléskomfort


Foglaljon helyet: A GLK ülései kielégítik az Ön komforttal, ergonómiával és biztonsággal kapcsolatos igényeit. Az első üléseknél alapfelszereltség részeként elektromosan állítható az üléspárna magassága és az üléstámla dőlésszöge.

Kívánságra teljesen elektromos ülésállítás is elérhető. Ennél az extra felszerelésnél elektromosan állítható az ülések hosszanti helyzete, az üléspárna dőlésszöge és a fejtámla magassága is. Ráadásul ebben az esetben a memória funkció akár három különböző üléshelyzetet is képes tárolni. Ezenkívül automatikusan történik a külső tükrök és a kormányoszlop beállítása is. Az automatikus, bejutást megkönnyítő funkció szintén része ennek a felszerelésnek.

Csomagtér.


Ide könnyen pakolhat: A GLK csomagterének térfogata 450 liter, és az oldalsó megvilágítás, valamint a 12 V-os csatlakozóalj mellett számos praktikus rögzítési lehetőséget is kínál. Egyrészt akasztók állnak rendelkezésre a táskák és a ruhadarabok számára, másrészt rögzítőfülekhez és gyűrűkhöz biztonságosan rögzíteni lehet a nehezebb tárgyakat. Ez különösen akkor fontos a biztonság szempontjából, ha nagyobb csomagot szállít, amelyhez lehajtja az 1/3 : 2/3 arányban dönthető hátsó üléseket.

A kíváncsi tekinteteket távol tartó csomagtérborítás kívánságra, felár nélkül rendelhető. Rendelhető felszerelésként elválasztó háló is elérhető. Szintén kívánságra érhető el az EASY-PACK csomagtérajtó, amely automatikusan nyílik és csukódik – elég megnyomni a gombot.

Design


Markáns és hatásos: Már a GLK külső kialakítása is egyértelművé teszi, hogy nem egy szokásos terepjáróról van szó. Jellegzetes, egyedi vonalak emelik ki az ajtók felületeit a kifejezetten hangsúlyos kerékjáratok között. Az autó határozott elejétől a meredek hátsó ajtóig határozott, éles formák gondoskodnak a frissítően magabiztos fellépésről.

Az utastérben folytatódik a GLK külső kialakításának stílusa. Itt is határozott élek és felületek uralják a hangulatot. A műszerfal különösen nagy méretű díszítőelemei, valamint ezek feketén hagyott felső része kiemelik az utastér szélességét, és tetszetős kontrasztot hoznak létre. A formatervet a nagyszerű kidolgozású elemek és a kiváló minőségű anyagok koronázzák meg – akkor is, ha az alapvető formák szögletesek.

Terepjáró-képesség


Határtalanul jó: A GLK gondoskodik arról, hogy Ön az utaktól távol is célba érjen. A rövid első és hátsó túlnyúlások, a nagy szabad magasság és a 4MATIC állandó összkerékhajtás gondoskodik arról, hogy a kompakt mindentudó az aszfaltozott parkolóktól távol is tökéletesen elemében legyen.

Aki szeretné, ezen felül választhatja a rendelhető Offroad csomagot is. Ezzel többek között valódi aláfutás elleni védelmet és alvázvédelmet is kap, és egyetlen gombnyomással átválthat a különleges Offroad menetprogramra, amely a gépkocsi megfelelő beállításainak módosításával tovább javítja a GLK terepjáró-képességeit.

Bővebb információ: Mercedes-Benz Magyarország